Office: 

BKA (Bahadır Kul Architects)

Coordinator:

İbrahim Anıl Biçer

Designer: 

Ecenur Yavuz

Client:

Sakarya Büyüksehir Belediyesi

Content: 

High school building

Location: 

Sakarya, Turkey

Status: 

Concept Project

Date: 

2018

Surface area: 

8000m2

Sakarya High School 

The task is to design a high school complex in a site which there is already existing old school building blocks. Instead of having two separate building blocks, it is preferred  to have an L-shape structure which is determined as the most optimal scheme for the program. The short side of the L-shape serves as administrational function spaces such as offices, teachers meeting room and long side of the shape serves as educational function spaces including classes, laboratories and cafeteria etc. The L-shaped volume is alleviated by opening some space. The two cuts enable connections, one between the park and courtyard, and one between the courtyard and dorm area which is planning to be built in the future.  There are a great variety of open and semi-open spaces which give opportunity to any participatory and collaborative activity.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now